294 Comments on Bakal Anak Tiri Siti Nurhaliza….

    • janganlah suka mengata keburukan orang lain kerana pahala sendiri akan pergi kepada orang yang dikata dan diumpat. Muhasabahlah diri anda . Allah maha pengampun . Kesalahan dengan manusia tak tahu lagi sama ada dimaafkan ataupun tidak. renung2kanlah. saya sekadar mahu berkongsi pendapat.

  1. bawa mengucap bebanyak nenek kebayan. jika anak-anak datuk tak masuk syurga , nenek kebayan nak ikut masuk neraka juga ke..? apa nak buat mulut tak de insuran.. ada mata lihat , ada telinga dengar.. moga kehidupan mereka berubah kepada kebaikan. amin

  2. nenek kebayan, tak payah la nak menjaga tepi kain orang…yang awak sibuk dengan kehidupan siti apa pasal?? ntah ntah awak yang nak anak datuk k kot??? awak ni pernah nampak ke siti “punye” tu kecuk kempis??

  3. kalau anak dato K korg nak kecoh2 kan kenapa anak dato lain or tan sri lain tak dikecoh2 kan..Common laa nowadays, teenagers having all fun..no doubt bout it..even kita pun terasa nak havin fun kan..get a break nenek kebayan

  4. alah, standard la, remaja yang terumbang ambing memang ramai kat m’sia ni… kalau kaya, cam anak-anak tiri dia la, ada duit boleh cari bohsia lawa, kalau miskin, merempat cam mat rempit atau bebudak punk yang entah dari kampung mana menyebok kat klcc ni

  5. ya allah aper nak jadi nie nenek kebayan…..tak baik tau napa korang ni??????pas ct ngan DK anak dia pulak nak korang kacau tak baik lah biarlah mungkin sesekali dia nak enjoy ramai lagi remaja lain wat tak elok tapi disebabkan dia anak tiri selebriti korang kutuk dia………kau kutuk dia tu kau yang dapat dosa tau biarkanlah DK camner nak handle anak2 dia

  6. jht tol mlut korg ni…
    ske ati jer ckp cm2…n`nt kalu jd kt korg cne???ALLAH 2 maha adil kn???so arini korg ckp sal org,,mane la thu, 1 ari n`t org akn ckp sal korg plak…hmmm,insaf lah wei,,

  7. diorg sume ni xkan insaf selagi x kene batang hidung msg2…bl dah kena pd dr sndr mstulah brlah dia tau mcm mane perasaan org yg die kutuk skgnieh…

  8. alah kamon la weh.. ni ANAK TIRI siti laaa.. bukannye siti.. apsal nak kutuk siti plak!! ishh panas tol aku.. ko nenek kebayan.. muka dah konfem la cam mak lampir.. mmg patut aa ko dengki ngan siti! xleh pakai tol!

  9. Ini semua adalah salah mak bapak jugak, bapak asyik sibuk ngan bisness or mungkin ngan betina lain, mak dia yg full time housewife tu pulak asyik nak berparti ngan datin, sampai lupa tanggung jawab..anak-anak hanyut..harap siti jagalah zuriat nya baik2x supaya tak jadi macam anak datuk K ngan datin yg dah kaya raya tu dan dah lupa diri tu..

  10. wek,, anak datok k macam orang biol

    apala siti ni,,, datok k yang buruk pun ko nak,,,

    ramai lg orang kaya kacak nak kat ko

    datok k dah la buaya darat…..

    sorry,,, ini sume saya nampak kerna saya pernah nampak datok k dengan pompuan sexy sblm kawin ngan kak ct.

  11. nape la ct tak kawin ngan fazley.. dengar kata masa kak ct pegi honeymoon , datok k paksa kak ct pakai bikini tapi kakct taknak tapi kakct pakai gak akhirnya tapi berseluar pendekkan…

    kak ct pula pernah fitnah dr fazley dengan isterinya kerana jealous kan…?

  12. iyelah, nama pun honeymoon, tak berbikini kang tak teransang lak dato k tu, pepaham le orang tua, bukan senang… sepatutnya kita kesian la dgn cik siti tu

  13. pesan kat anak anak berudu, kalau nak tunggang langgang pun, jangan le sampai bergambor-gambor, ambik la dia orang ni buat iktibar, ni kalau jadi cam ni, sapa susah, cik siti gak dapat nama buruk

  14. oopss.. korg ni. last skali tu kan gambar ned anak datuk nazri aziz. ape lak kena mengena dgn siti. jahat la org yg post gambar ni.

  15. hei nenek kebayan..jaga mulut tu sikit tau, jgn nak tuduh ct je.entah2 ko kena batang pisang bapa engkau lah gak nya. sebab smua benda engkau tau. fuiih dasyatnya mulut nenek kebayan. minta2 esok lusa engkau pula kahwin dengan ahmad badawi.

  16. orang pompuan klu tak kutuk orang memang tak sah hidup dlm dunia ni. apa nak di cemburu kat ct sendiri lee pi cari dato2 yang xde gigi punya lantak lee kat katil dlam bilik hahahahahahahaha

  17. Ni semua fitnah. Ni semua keje photoshop, org saja reka cerita.

    Aku kenal betul dgn anak Dato K ni. Dia ni tak pernah miss solat lima waktu berjemaah lagi. Warak orangnya, sebutik macam bapak dia.

    Itu yg siti sayang sangat kat Datuk K tu… pandai menjaga anak.

  18. hahah
    lawak la ko nih Genius YYY
    anas tuh slalu lepak dgn budak melawati before dia fly aussie..haha dia sdiri ckp ngn kawan2 aku ..aku jumpee bapak aku kat beach clubb dowhhhh..hahah
    warak kejadah nyee..haha..

  19. Nenek kebayan oii…mengucap banyak2….kata2 awak dah keterlaluan.jagan cari pasal dgan hukum Allah.Sebaliknya,doakan ct dapat tingkatkan imannya dan bahagia dunia akhirat.

  20. cuba korang tanya siti, masa dia masuk muda trang tang tang dulu, terfikir ke dia nak kawin ngan orang dah beranak? tentu dia gak macam kita nak berkasih sayang sama muda, sama sama bina mahligai bahagia.
    Tapi aku paling marah kat orang lelaki le. kalau dah berbini dan beranak tu pepandai lah bertanggung jawab. Jgn pandai nak berbini dan buat anak tapi tak tahu bertanggung jawab, nak berkasih sayang lepas bini beranak , jauh panggang dari ayam…tak masak lah jawabnya ayam panggang tu…sebab dok panggang pempuan lain…

  21. aku lak rasa bebudak, tak pe la, baru kenal alkohol, disco, pompuan, khunsa etc. sebab tu sebok sebok nak bergambor-gambor, kiranya rasa bangga la tu.

    tapi yang aku musykil tu, bapak dia pun gi beach club, yang aku tau kat situ ramai filipino maid yang lepas kerja, tukar baju lepas tension and part time cari pelanngan kat situ….

    dah kaya raya pun gi tempat camtu jugak ke, tapi fantasy orang lain-lain kan, macam hugh grant, walaupun liz hurley tu lawa giler, tapi dia kena tangkap dgn ugly pros kat sunset boulevard….

    mmmm………

  22. La.. biasala zaman sekarang ni, s’makin kaya s’makin lupa diri. tak tau nk buang duit kat mana kan bagus pergi derma kat anak yatim ke, rumah org tua ke (tapi dgn ikhlas bukan nak tunjuk2) tak ke jiwa tu rasa bahagia dan aman dpt bantu org yg kurg bernasib baik.

    Kebanyakan la kn ank2 org kaya ni cthnya Anak2 Dtk k tu sebab dorg tu tak pernah rasa mcm mana kerja org susah ha.. tunggula esk2.. sya yakin & percaya (bukan doa tapi firasat) mereka akan JATUH jika terus bersikap macam tu.

  23. alah … hidup ni ibarat roda, kalau dia orang tak macam tu pun akan jatuh gak…lumrah dunia….
    apa yang kat atas, pasti jatuh ke bawah,
    apa yang kat bawah, suatu hari akan naik ke atas

  24. I am not ct nurhaliza fanatic fan… tp boleh tak lepas nih kalau nak komen dan kritik dari jenis yang membina… kalau nak tegur pasal English x fluent ke @ anything.. tegurlah dgn akal, dengan hati yg bersih, dgn ikhlas, dgn cara terhormat barulah org anggap anda semua terdiri dr org yg educated… lagi byk anda2 semua mengutuk peribadi orng, mendedahkan aib org lagi byk org tahu pasal peribadi anda, org yang educated bila baca komen yang tak educated dan profesional nih, secara peribadi anda telah menunjukkan personaliti jauh lebih rendah dari org yg anda kutuk.. anda begitu ke? kita org melayu suka merendah-rendahkan org lain… saya dah jumpa org lebih hebat, lebih bagus, jauh lebih beriman dari anda2 yang suka komen kelemahan dan peribadi org lain..
    tp mereka sgt profesional dlm memberi teguran.. niat kena selari dgn kelakuan… rasulullah tegur umatnya pun dgn cara berhemah.. inikan kita semua umatnya yg kena m’jdkan nabi sbg contoh.. kalau rasullullah masih hidup, baginda mesti malu bila umatnya bole bercerita tanpa rasa malu hatta benda2 dlm kain sekalipun

  25. pompuan mendenya, dua2 tu jantan pakai baju pompuan. belah kiri tu nama Karman Fikri @Fifi, belah kanan yg macam mamak tu Ali Kutty @ Tuty.

  26. Wahai anak-anakku termasuk cik siti comel…, ni nak celoteh sikit ye… kite diaaam sekejap dan kite renungi same-same.. ye anak-anakku sume…
    Ni dalam bahasa Inggeris le sebab sume nak tingkatkan keupayaan bahasa Inggeris kaan…cikgutue pun nak ‘practise’ juga…takut berkaraat…

    There are four things.. in life you cannot recover….:

    1. The STONE………..after the THROW!
    2. The WORD ……….after it’s SAID!
    3. The OCCASION ……..after the LOSS!
    4. The TIME …. ……after it’s GONE!

    Mula-mula cikgutue dapat paparan (PPS) tentang peringat ni daripada salah seorang anak cikgutue yang tersayang, menitis air mate cikgutue kerane kite sume manusie…tiade yang sempurne tapi kite boleh berubah……
    It’s never too late…

    Terima kasih kerane sudi berkongsi bersame cikgutue…
    I love ALL of you out there termasuk nenek kebayan yang seusia dengan cikgutue gamaknye dan yang tersayang cik siti cahaye karipap…:)))

  27. Biasalah kehidupan org kaya memang begitu! apa nak heran!Bapa burik anak rintik!Kesian CT. Bila aku tngok dia bersma dtk K, Hemmmm….. tak sesuai…..langsung. Apa nak buat dah pilihan dia ya mak!!

  28. kasian juga gue dengar crita siti,tapi biar je lah tu kan hidup siti. mungkin tak baik buat kita tapi belumj tentu buat dia kan?………

  29. baiknya siti mesti bisa membawa perubahan to anak datuk yang mungkin dah bingung apa yang kan diikuti,dan juga pesan to datuk you jangan lah sampai lena pula dengan mahsyur dunia ni,coba lah you beri sikit perhatian to anak2 walau pun cuma sedikit tapi ada lah sikit rasa dan anak you pun bisa senang dah diberi kasih oleh bapak

  30. carol aku sokong kau hentam si nenek kebayan tu,tp apa kene mengena pak lah dlm ini cita.ini kan cita anak DK bkn cita pak lah.

  31. sitottttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

    kalau nampak hantu lari bogellllllllllllllllllllllllllllllllllll

    kata orang la, kalau jumpa hantu tanggalkan pakaian

  32. HAHAHAHAHAHAAHAHAHA…. kalau nampak hantu and then lari bogel lagi laaa hantu kejarrr…… macam lelaki tengok pompuan bogel… mesti nak aje kejar….. aku takut hantu berahi tengok I bogel…HAHAHAHAHAHAAHAHAAH

  33. Aduhhhhh sakit perut I gelak laa katak!!!! Mana u dapat petua kalau jumpa antu mesti bogel???? Sakit dah otak I fikir…..

  34. betul la sitot, itu kata orang tua tua

    kalau nampak hantu, kena bogel

    lagi satu dia orang kata tunjukkan paku, nanti hantu lari

  35. ko org tau tak? i tinggal kat negara salju, i tak tau apa yang terjadi di malaysia, tapi tiap kali i buka n baca komen ko rang untk ct, aku hampir pecah perut karna geli hati. dunia dunia………..

  36. alfa,alfa u kat sana buat apa yek.u tak takut ke tinggal kat sana sorang2.u ni teruk la tak kan sekucil benda pun u tak tahu apa yg terjadi kat msia ni.berapa lama dah u kat negara paman sam tu.

  37. kenapa la nama kau katak.setiap kali aku baca aku pasti terbyg2 katak kat umah aku.dia duduk belakang baldi air dlm bilik air aku.betul la kau ni katak.potong selera aku je nak mandi.

  38. tapi aku tak sampai hati plak nak halau katak tu sebab dia saja la sahabat aku.dia setia tunggu aku.yg pelik nya dia tak nak pun pandang muka aku.aku kuis2 badan dia,dia diam je.aku tahu dia sebenarnya suka kalau aku buat dia cam tu.maknanya aku tegur dia la.

  39. katak aku ni kiut.bulat je bdn dia,licin betompok2 coklat hitam.nasib baik la bukan katak yg menggerutu.katak yg ni tak berani masuk umah aku.dia duduk kat luar tapi dibawah pasu bunga jiran umah aku.kalau aku balik aku selalu buka umah dia(pasu tu).eh! dia ada sebab mana dia boleh pegi mana2 pun.

  40. aku sebenarnya kesian tgk anak2 datuk k ni.ibu bapa mereka la yg patut disalah kan.mereka telah diberi amanah oleh Allah mengapa mereka memungkirinya.aku tak boleh kata apa bila aku tgk picture anak2 datuk k ni.

  41. bkn slh ibu mengandung,klu mak bpk dia dah bagi pelajaan agama,tp anak dia msh nak buat perkara terkutuk tu nak buat mcm mane.

  42. hei,aku tiggal kat norway. buat apa nak takut,dah boiasa tinggal di negra org. boleh lah kenalan,gua pun nak kenal lah ma ko org sume.he heeeeeeeeeeeeee

  43. terkejut beruk i, waktu i dengar yang siti nikah ma datuk k, tapi apa boleh buat,, dah pilihan dia ko org jangan lah bising sangat nak kutuk dia, tak dapat pun pahala.takut2 malah diri sendiri yang kena petaka………..banyak2 mengucap………

  44. I tak kisah dia kawin dgn dk pun, selamat laa sorang lelaki2 bujang kat luar sana. bertuahbadan, hujung minggu memang tak der orang, I mai opis waktu weekdays je…I think yg lain pun sama kot.

  45. membazir air liur aku.rupa2 nya membuta sampai ke ptg la tu.alfa,norway tu kat mana.kenapa awak pegi sana.kat sini tak baguih ka.membazir duit kerajaan je pi belajar kat sana.duit tu lagih baguih bagi guru2 kat sini.

  46. eloklah lagi ramai org Mesia di perantauan. Bagi lah minda terbukak sket. Barulah tau yg golongan artis ni kat mana2 pun memang tak payah lah nak dijadikan role model. Kalau sardine role tu boleh lah juga di makan kan.

  47. ish betuahbadan, memang la ko ni betuah

    apa kena mengena katak dengan hilang selera nak mandi

    kalau ko memang dah spesis yang liat nak mandi, tak dapek la nak nolong, jangan salah kan memana haiwan

    tapi malam ni, bila ko mandi, tengok kat pintu, mak lampir berdiri tegak pandang ko

  48. askm
    ape2 pun same2 lah kita berdoa mereka yang telah jauh dari Pencipta, segera bertaubat!Semua manusia melakukan kesilapan dan melaLui kesilapan lah kita dapat membuat pembaharuan iaitu kebaikan.

  49. budak ni memang menyusahkan mak bapak..sekarang ni dk nak kena saman lak dgn jiran tz sebab membelasah kawan anak dia … memang la anak dk ni bermasalah dan perlukan kaunseling

  50. itu semua nyer pelsu, fitnah. Sebenarnya dk yg kena belasah dgn tz sebab kawin lain. Sekarang ni dikhuatiri dk lumpuh dari bwh pusat ke lutut. Bahagian lain sihat walafiat. Thank you for asking.

  51. jdoh,ajal & maut dh t’srat,biarlh ct bhgia ngan dtk k..kte sndri pn xthu spe jdoh kte..psl ank dtk k plk,itu hk dia..dia sndri dh bsar pjg,thulh dia fkir yg mne baik n yg bruk..kpd ct sklrga bykkn b’sbar ye..

  52. kesian parents siti..bermenantukan gengster.. dah kawin, makin banyak lak masalah.. dia jugak yg cakap, kalau takut dilambung ombak, jgn berumah di tepi pantai… I hold her words.

  53. ye, betul tu sitot

    kalau takut dilambung ombak, jangan berumah ditepi pantai

    kalau takut membuat anak, jangan suka
    nak gatal-gatal

  54. Pandai ko katak…pastu generasi lepas ni makin kurang…generasi katak pun berkurangan jugak..mana nak mewarisi keturunan intelektual katak tu nanti?? Mana makwe2 you ehhh?? june??

  55. kalau takut di lambung ombak, buatlah rumah atas gunung tahan. Laut jauh, cumer takut tanah runtuh jer, sama jugak malapetaka

  56. norway tu kat europa,berjiran dengan Danmark. norway ni negara kaya, tak kan tak tau,banyak org malaysia kat sini yang kerja kat perusahaan minyak..I bukan org malaysia,tapi org indo,pada siapa2 yg anti org indo jangan marah i ikutan kat sini,i pun tak tau apa nak buat jadi i ikut ko rang lah..boleh tak??????????

  57. i ada banyak member dari malaysia kat sini, ada yang baek ada yang sebalik nya, tapi i tak kisah. I percaya, kalau kita baik pasti lah org baik ma kita kan? buat peminat siti,,,HIDUP SITI,,,!!!!!!!!!! yang anti siti jangan lah marah,tak elok beb,cepat tua macam mak lampir.heeeeeeeeee

  58. Assalammualaikum..

    Kepada kak ct banyakkan bersabar ni semua ujian dari Allah s.w.t. dan kepada yang mengutuk ct tu banyak-banyakkan mengucap..Jangan dok sibuk nak jaga tepi kain orang..Daripada dok menyibuk mengata orang lebih baik selidik diri sendiri samada baik atau sebaliknya..Pasal jodoh ct Allah yang tentukan bukan anda yang tentukan..Sepatutnya kita mendoakan yang baik buat ct bukan yang buruk..Semoga Allah memberikan balasan kepada anda yang mengutuk ct..Kerana dari situlah anda akan sedar siapa sebenarnya diri Anda..

  59. tahap kesabaran ct masih boleh bertahan dik mummy ooii…bila dugaan banyak tu mesti la dah bebuat benda yg lebih baik tapi ni dak.buat dekk.. je.so banyak2 bersabar la ye cik ct ooii….

  60. kesabaran seseorg tu ada batas nya,sesabar mana seseorang itu,suatu hari pasti jatuh juga. cuma kita tak tau kapan dan di mana kejatuhan itu akan terjadi….tak kisah artis ke org biasa ke, tak da yg tau apa yg terjadi esuk.. hei betuah badan, i rasa ct dah buat yg terbaik, tapi ct tak boleh buat yg terbaik buat sume tau….. cuma pada org yg bisa trima dia sebagai manusia biasa je…shes the best….adios……………….

  61. Kita mmg kena mendoakan member2 kite disini…betul tue..sbb mereka2 nie dah terlalu jauh menyibukkan diri dgn hal org lain.TETAPI….adalah lebih baik mereka2 nie doakan diri mereka sndiri utk menjadi insan yg baik.Rasa mcm nak selami hati mereka2 yg benci bangat dgn siti mcm siti tue dah calarkan hati mereka2 tue…ke ade yg sedare mara kpd tz tp ape kena mengena dgn diorg erk?

  62. memang dia pernah calarkan hati peminat dia..sebab tu ramai yg beralih arah… jgn ingat siti boleh mencalarkan hati org lain secara direct, tapi kena ambil kira indirect punya pencalaran… chewahhh ayat aku ni…

  63. indirect punyer pencalaran tu mcm kena cakar ngan ayam yg nak kene sembelih ker. Abih kaki tak buang taji buat sup.. ni kire mcm kes balas dendam lah ni

  64. geli aku macam sup kaki ayam…kang kaki tu keluar dari mangkuk then jalan atas pinggan…

    entah lerrr mana dpt idea ‘pencalaran’.. kira boleh diterima guna perkataan pencalaran mcm ayam cakar tanah cari surat tanah…

  65. fanatik sgt sbb tue rs tercalar…baguslah mereka beralih arah…klu siti ade buat ape2 yg x baik xdelah hati mereka tercalar lagi n x perlu mencarut lagi…katak nak buat statement biar jelas nti org slah faham…

  66. oh sorry

    ambik kaki ayam yang ada taji tu, buat garu belakang ke, buat garu ketiak ke, buat garu mana-mana bahagian yang mengalami kegatalan

  67. niat kami ni baik mizz dan yg sekroni dgn nya.kami sekadar bagi nasihat kat kakak awak tu.yg lemah lembut dah tak jalan jadi kami belasah la dia cukup2.

    tgk la normala tu.kan bagus tu.dah kahwin senyap2 sudah la.itu baru ada harga diri dan tahu malu.jaga nama suami.

    masih nak cari nama.nama dah terkenal apa nak dirisaukan.pekena la plak cara lain.

  68. bukak restoran ka.selalu melawat rumah kebajikan org2 tua ka.,rumah anak2 yatim ka,rumah orang2 miskin ka baru la kami black listed blog ni.

    org kahwin dgn org bujang lain penilaian org terhadap mereka.kita ni bukan org kapir.kita ni org islam.main belasah je.

  69. stahu aku taji guna ketuk kepala kau katak.aku tak perasan yg katak ada anu.cam na rupa nya.bila aku golek kan katak kasi telentang tak nampak plak anu tu.oooo main sembunyi ye…

  70. tuah ayam nampak di tajinya tuah manusia nampak dimana plak.puas aku memikirkannya.diotaknya ka,dimukanya ka,dibodinya ka,disuaranya ka, hai tuah tuah.

  71. tak payah lah nak dissect si katak semata2 nak tgk anu nya. tak berbaloi.Isn cik tak.. tak pasal2 hilang nyawa sbb ada org curious

  72. oo jadi x kesampaian lah niat GYYY cm sekadar menegur…erm x sure saranan dr GYYY kee atau sitot…tp due2 tue geng kan…bkn tegur lagi nie belasah kasi habis…betul jugak klu ikut mcm normala sure site nie x sntiasa panas kan…tp nak buek mcm mane dah namanyer Siti Nurhaliza…kite sedia maklum tahap populariti siti klu nak dibandingkn dgn normala.I mean siapa yg lbh menonjol…silap statement kena hentam plak…

  73. aku rasa statement kau mmg tepat. ct memang lagi menonjol, apa idaknya, tiap2 malam kena perah, mahunya tak tertonjol benda alah tu..

    aku senornya rasa site ni tak der lah panas ke suam-suam ke sbb ct ni, tapi disebabkan dek penyokong, pendokong, pemuja ct yg tak bisa mendgr kritikan separa objektif

  74. anak tua siti???u mean…sorilah kdg2 aku nggak bisa faham…panas ape mcm pisang goreng…kate bg pandangan x kirelah sokong ke benci kee…yg penting kite layannnn….cepat katak aku tgh senyum nie…peace..:)

  75. cewahhh katak, nak lawan i dgn genius yyy ke???

    I dah rasa panas gak kat sini…hhehheh sebab pakai sweater tu lerr panas…

    kalau guna kaki ayam garu anu, takut syok pulak..hahahahahakkkk

  76. eeeeeeeessssssshhhhhhh sitot

    aku kat sini cuma bengang dgn betuahbadan

    memangla dia tu betuah, ada ke golekkan aku terlentang nak tengok anu katak

    eeeeeeeeeeeeeee memang brutal

  77. aku tak tau le..tak sangka SITI NURHALIZA seorang yg sebegitu..nauzubillahminzalikh..semoga tuhan mengampunkan umatnya yg tersesat..klu benar SITI NURHALIZA mcm tu..semoga beliau cepat sedar..kita kat sini jgn la bergaduh..tak dapat ape2 pun…

  78. so ko main bedal jelah nie…nape plak aku kena tanye ct yg kuarkn ayat tu kau..so discuss same kite…hmm ke ko pun x faham ape yg ko cakap…ko pun same jelah buat statement tp x serupe bikin…nak bg nasihat tapi…

  79. bukan ker kalau kiter banyak mengutuk dan mengumpat .. si dia yg diumpat akan mendapat pahala…. sebab itulah siti selalu bertuah sebab ramai yang membenci berbanding menyenangi dia…

  80. ala kau mizz.ct tu bela toyol la.tak puas hisap ibu jari kaki isap la benda tu.awat tak keluar2 ni jadi kena perah la.

  81. x baik tau korang ni kutuk2 they all..biarlaa diorang buet ape yang diorang suke..kite bukannyerr bagus sangat nak sound orang..ape yang kite bleh buat ialah tawakal,istighfar..dan doakan anak2 dato’ k(adif..adib..and asyraf)bertaubat kpada allah..mereka bleh bertaubat lagi smentara diorang masih idup..dato’ k dah tak yah ckap laa..mengajar orang laki2 ikut perangai die..diorang akan dapat balasan yang setimpal dgn perbuatan diorang..tugas kite doakan diorang bertaubat..amin..

  82. mana boleh kitaorg biarkan dorang.terang2 mereka buat benda tak senonoh.tak kan diam je kot.kena la sound dan kutuk.kau pun sama nak kena timpa bala dari tuhan zaty.kalau semua masyarakat msia ni semuanya diam membisu,tgk je dan merelakan perkara2 mungkar ni tak mustahil tsunami no 2 akan melanda msia plak.

  83. apalah korg ni…jgn sbk dok kutuk n kata ct tp xsdr dr sndr…bg aku biarlah dia hipokrit@apa sklpn apa yg dia bt itu adalah pilihan dia.korg sk@x pn xpyhlah gn bhs yg melampau sgt…nmpk sgt korg tu lg teruk dr dia.sma ni aku nk tuju khas bt nenek kbyan tu…mulut jg2 lah..tah2 ko tu lg teruk dr apa yg ko ckp psl ct.

  84. wajah yg tampan tak menjanjikan apa2 ena.lagi kau sakit jiwa ada la.secara saikologi nya kau akan sakit jiwa.sebabnya lelaki tampan ni ego dan perasan dan perasan ramai awek2 dok syok kat dia temasuk la kau ena.bukan kau sorang je kata mcm tu.pompuan kat luar pun syok dgn anak dk ni.

    ct dah bosan cakap dgn dk boleh la lepas gian cakap dgn anak2 dk ni.kau bengang tak! depan anak2 dk ni for sure la pakai seksi2 dan baju sendat2 bagi terliur anak2 dk ni.ye la…jiwa remaja.hai,besar dosa kau ct apa lagi kau menonjol2 kan diri kau kat luar sana.

    dalam soal ni tiada siapa yg teruk dan melampau.ct tu yg teruk dan melampau riana.
    dia lagi power bermain dgn kata2.tapi dia tak perasan kata2 dia membawa bencana ke atas dia.kau nampak tak riana.org yg mcm ct ni jgn di kasihani sebab dia sendiri pun tak kesihan kat diri dia.

    yg sedang2 cukup la.tgk artis2 yg lain tu.bukan artis lain tu dengki kat ct tapi ct yg dengki kat diaorg maka tekeluar la niat kedengkian dia tu.pada dasarnya org tak nampak tapi pada hakikatnya lihat la sekrg ni.tepuk dada tanya selera.mana la org tak meluat2 tgk ct ni.asyik2 muka dia je ye.

  85. mizz u dah serender ke.i suka baca statement u yg lemah gemalai tu.mungkin serupa dgn empunya diri.u jgn la jadi mcm siti.siti diluar bak bidadari tetapi didalam bak hantu kenji.

  86. ini la dia pengaruh wang.wang.wang.mudah lupa diri,mudah rakus dan tamak.nabi suruh kita bersederhana sahaja.jiwa pun tenang dan masa pun byk pada keluarga.tgk la apa dah jadi org2 kaya ni.org yg belumba2 nak kaya pun sama bila dah kaya nanti jadi la seperti ni.lupa daratan.sebijik la seperti siti ni.tak dpat lepaskan gian kat sini selalu la keluar negara.

  87. mmm…sabar j la kak siti…mulut org mcm mane la kite nak tutup kan..yang korg ni pun satu..kita nak wat cmne dah jodoh die dgn datok k tu..cube korg tu…kite kan kene terima suami kite dgn seadanya..dah anak die mcm tu..bukan kak siti pun..harap datok k dapat bimbing kak siti..moga bahgia dunia akhirat..dikesempatan ini nak mintak maaf kalau selama ni ada terngata ke tercakap ke..ha???heheheh:)..sapa2 yang dengki sgt kat kak siti tu bawak2 la amik air sembahyang..baca ape yang patut dari ngutuk je..

  88. oh lupe..untuk nenek kebayan..apsal la cabul sgt mulut ko..bila ko kawin nnt ko tau la mesti ada punye menda yang ko sendiri tak tau pasal bini ko..mnde2 kat dunia ni akan jd semula kat kite kalau kite cakap kat org..caya lah cakap aku..tak ko..anak ko nnt..cucu ko nnt…hai..sabar je la kak siti..in-nallah-hama-as-sabirin…allah bserta orang2 yang sabar…ok..rojer..hehehe…

  89. alah ieyda…… bior le org kat sini nak tegur. tak yah nak marah2. kalau teguran yg membina apa salahnya terima. kat sini tak ada maknenya kitorang nak dengki. kalau kau betul2 suka kau tegur idola kau tuh. jgn menyokong lak apa yg dia buat tak betul. jgn2 kau pun terikut sekali perangai mcm dia tak. yalah ikon remaja lah katakan. ya ke ikon? anak ikan adalah…..

  90. sebab siti sabar la jadi mcm tu.dah tak sabar2 nak buat benda2 yg tak elok pada pandangan kita ni.awak tentu tahu eyda.kalau sabar siti mendorong kebaikan alhamdulillah tapi kesabaran siti tu sebaliknya.mcm tu la bila kera mendapat gula2.org yg tak penah pegang dan dapat duit puluh2 ribu dan telah mencapai tahap juta so kabur dan tak lama tu buta la mata siti tu.lebih2 lagi dah kawin dk ni bertambah buta la dia.kehidupan dia lebih ke lain yg lebih kepada kehinaan dan kehancuran.cuba kau teliti baik2 eyda.kalau siti tu kawin dhg org yg beriman tentu jalan kehidupan dia lebih kepada kebaikan dan kebahagian yg sebenar.tepuk dada sakit tak!

  91. bagus juga ada peringatan tentang sabar untuk HIPO ni..tapi ada baiknya peringatan utk tidak mendedah aurat pun disampaikan…

  92. aurat adalah sebahagian dari perintah Allah.Dgn menutup aurat kita melindungi diri kita dari berbagai fitnah.contohnya kalau yg sudah berkawin memang digalakkan memakai tudung kerana secara tak lansung menjaga nama baik suami dan maruah diri.suami pun tenang dan aman pergi bekerja jikalau isteri terpelihara dari fitnah kerana ada isteri2 yg bekerja juga.bagi wanita2 perlu faham dan tahu apa itu aurat.zaman sekarang ni dah tebalik,aurat sekadar tutup kepala je tapi ilmu agama didlm diri tu kurang.mcm2 ada yg tak manis didengar mengenai wanita bertudung ni.

  93. itu la kelebihan rupa mcm ustaz.nur cahaya melimpah di wajah nya.itu la hikmah Allah pada mereka yg tetap taat pada perintah Allah.

    bagaimana pula rupa org2 yg tak seperti rupa ustad.?

  94. kau kronik bior le nenek nak cakap apa, dosa ctippo tuh patut kau risau kan juga, dosa2 org kat blog ni tak yah lah kau risaukannya, ctippo yg tak sedar2 diri dah kena, perangai sebenar buruk tapi masih buat selamba.

    tak yahlah kau bela dia, cemua org dah tau sape dia… bukak mata bukak besar2

  95. anak2 dk tu belagak je lebeh tapi habuk pun tara.sama la cam siti masih nak belagak baik.org yg baik boleh nampak.kalau dulu baik akhirnya dpt yg baik.buat2 baik nah kau.ambik. dpt kutukan ada la.dah tahu diri tu dihina dicerca terus la ambik iktibar ini tak eh masih melebeh2 lak minah ni.tgk la idola awak tu ziana zain.itu baru dgr ckp mak bapak.anak yg tahu menjaga airmuka mak bapak dan keluarga.dah kawin buat cara org dah kawin.masih nak tayang bodi,masih nak melalak masih nak rebut tu rebut ni.lepas ni impain nak buka muzium dapat lagi keruk duit.muzium datuk siti nurhaliza.dk la yg tubuh demi mengenang isteri tercinta yg telah pergi.tak kan la nak sia2 kan apa dah byk dpt (award,album,gambar dulu dan sekrg).

  96. i banyak jumpa…rupa x macam ustaz..tapi pandai agama…ada yg macam ustaz (pakai kopiah, rupa macam tawaduk) tapi tak banyak benda yg dia tahu…

    I lebih suka orang yg nampak humble…mental cantik…ilmu agama pun cantik…rupa cantik pun satu bonus

  97. pada aku sitot.apa2 kebaikan yg dikata atau diberi yg mengenai agama walaupun yg dah penuh didada atau baru nak belajar agama aku hormat.sebab kita tak boleh ada perasaan dengki atau cemburu pada org2 yg beriman.Allah suruh kita berlumba2 mencari kebaikan.kelebihan pada ustad ni memang ada dan ulamak juga ada kelebihannya.org2 biasa pun ada kelebihan juga.semua nya ada tingkat2an nya.definasinya mungkin kau belum dpt tangkap lagi.maksud aku kenapa dia di gelar ustad,ulamak,para sufi, dan sperti kau kata muka nampak humble ..mental cantik..agama pun cantik.itu semua ada tingkatan mereka berdasarkan amalan mereka pada agama Allah.aku kalau nak cerita panjang pun aku pun baru belajar juga.apa2 yg bertentangan dgn alquran dan hadis kita mesti elakkan demi kebaikan kita semua.

  98. Betuahbadan punyer statement menarik betul…tang yang x menarik bila bab mengutuk…menyarankan sesuatu yang baik biar ia selari dgn niat dan tindakan…aku x kutuk ko tau betuahbadan aku cm tegur jek…
    sitot zaman skgnie ssh nak cari org yg nampak humble…mental cantik…ilmu agama pun cantik…rupa cantik…aku nie bknlah umat yg baik sgt nak tegur org x tentu pasal tapi bl tersedar tue cepat2 lah kite igtkan pada org lain spy x jadi mcm kite…

  99. pandai adik manja tergur ya… adik manja pun jgn gaduh2. kita kat sini hanya beri komen je. mana yg nak puji2an bukan kat blog ni. mana yg nka komen ctippo je sesuai buat note di sini… tu miz abg betuah tgh marah sgt dgn ctippo.. yalah memang kat dunia ni manusia tidak sehebat tuhan maha esa. dia hanya sa. tapi tuhan beri akal fikiran utk kita kenali diri kita. org2 kat blog ni semua tak perfect tapi kadang2 kita pun ada sifat tidak suka pada sesuatu seperti muak dgn org yg selalu berpura2. abg toyol minta mangap le ya kalau adik miz terasa. tak niat pun nak sakitkan hati org2 kat blog ni yg nak komen. kalau salah hari raya abg toyol kasi duit raya… orite x? to aimannnn…. jgn terlepas lg. nanti abg toyol dtgggggg… tungguuuuu

  100. Wahai bertuahbadan…
    Your statement memang mencabar pemikiran i yang kosong ni..

    Title ustaz adalah satu pemberian yg diberi oleh pihak tertentu..menurut pemikiran I yg cetek ni…ustaz bermaksud guru (dlm bhs arab), atau adakah i masih kurang faham definisi ustaz… Dlm situasi sekarang, title ustaz senang2 dibagi kat sapa2 yg bekerja dgn jabatan agama, atau institusi agama. ada sikit basic agama, pandai cakap sikit…terus dapat title ustaz/ustazah. Banyak jugak masalah sosial melibatkan org2 sebegini…

    ulama pulak, adalah jamad (plural) bagi alim…iaitu org2 yg berilmu. Sufi..i kurang pasti… Kedudukan seseorang itu berdasarkan kpd amal ibadah… dan jgn lupa ilmu pengetahuan. Sebab itu ada beza antara ABID dengan ALIM. ABID adalah org yg beramal tapi kurang berilmu…tapi ALIM orang yg berilmu dan beramal… Sebab itu perempuan yg solehah lebih baik dari 1000 abid… beza manusia antara manusia lain juga adalah ilmu pengetahuannya…kita ada banyak ABID dan kurang ALIM… Contoh abid ni mcm siti laaaa….berkata macam ikut2 ajee ( ini bagus…ini tak elok..ini baik..) …tapi praktikalnya tarakkkkk……orang Alim…perktaannya sejajar dgn praktikal… dari situ baru rupa, paras, tingkah laku selaras dgn ilmu di dada..ada org cakap prummm prang..prumm pranggg…tapi habuk aje….Dekat situ i katakan ilmu agama cantik…rupa cantik….dan sekarang ni org melihat kecantikan pada seseorang pada package..bukan kerana hidungnya cantik, atau matanya cantik..aatau duit dia cantik…

    Title adalah pemberian yg diberi dan diletakkan pada pangkal nama…contohnya UStazah Sitot…suatu pemberian…bukan diberi sejak lahir…

    i bercakap berdasarkan pengalaman hidup yg masih cetek ini jugak. Sekian ustazah sitot berceramahhhhh

  101. mcm marah bunyinya tot. relaxxx…….. nanti tak pasal2 pinangan ko di tolak. tuan khemah dah tak sabar nak salam tok kadi. kau setuju ke tot. abg sirap ko mcm mana? jgn jadi mcm ctippo sudah… silap2 depa 2 org ni dah terlajak. hwahwahwahwa…. haru haru. jgn mare aaaa. 20 sen

  102. genius dah balik?? mana??? mana??? ohh my darlingggggg….

    yol, sila baca komen i tu dgn suara yg lembut dan penuh dgn kesopanan…so bunyinya tak der laa mcm org nak mengamuk.. I ok aje..cuma nak share pengetahuan am…

    ermmmm abg sirap tu tua bangka ke??? jgn mengaku muda lak ehh…

  103. ayat sitot kepada sirap macam gay n lesbian….
    isyk…. jijik la. saya harap anda tidak terjebak dalam kecelaruan dan kemusykilan jantina anda sendiri..

  104. terima kasih sayang salmah

    itu la yang saya nak cakap dari dulu tapi tak terkeluar sebab takut kena sembur dgn cikgutue

    dari gaya bahasa, lelaki tak bercakap macam sirap, bitterness dia pun tak sama

    sah la

  105. hek eleh si makcik ni…mcm lerr dia tu lelaki/pompuan sejati konon…sudah lerrr jgn nak kata org kecelaruan gender…U tu menyamar lak…

    Berkasih sayang lah kamu antara manusia…

    katak, I tak kisah u nak cakap apa…yg pasti i tau i jantina apa…dan i tak mengalami kecelaruan jantina… sekurang2nya i tak MENYAMAR..

  106. adoilah….aku lagi kena….cukuple ko sorang yang pernah “kecelaruan ” kat sini sayang salmah….ko pun nampaknya dah nak ok …ko cakap jgn kutuk orang …tapi ko panggil aku gay ..sitot lesbian….katak pulak menge”sah”kan….takpala beb….janji ko berdua happy…

  107. Ahaaa lerrr sirap…biarlah mereka tu kata kita ni lesbian or gay sirap…

    Bebrapa hari lepas, I ada baca artikel yg mengatakan ramai lelaki kat malaysia mengalami ketidakpuasan seks..salah satu sebab ialah tidak menerima belaian dan kasih sayang yg secukupnya….tolong sapa yg boleh betulkan fakta saya..

    since saya buat kajian pasal marriage and family, i akui sebab itu antara faktor kegoncangan rumahtangga…perhatian dan masa yg diperuntukkan kurang diberikan antara suami isteri…tambah lagi dgn budaya org melayu yg malu utk meluahkan perasaan mereka kpd org yg disayangi, takut nanti dikatakan gatal…sebagaimana sebahagian org kat sini katakan i ni mungkin gatal, miang, mcm pelacur sebut2 ‘sayang’, ‘darling’ dsb…. berapa kali kita sebut ‘sayang’, dan I love u pada org yg kita kasihi??? Nak sms “i love u” kat wife/husband pun masa mula2 di awal perkahwinan…

    terpulanglah pada pertimbangan korang…I memang mcm ni…kalau kita sayang org dan express pd mereka, kita akan mendapat kasih sayang yg sama…tapi biarlah org yg menerima itu tahu membezakan expression tsb…. Adakah aku masih dikatakan lesbian/gay???

  108. sitot dan sirap, sekarang baru faham kan, bagaimana rasanye kalau diri kita di hina dan di keji masyarakat…. apa yang kita tak buat, orang cakap kita buat, apa yang kita maksudkan benda lain, orang tersalah tafsir pulak….
    begitu lah juga halnya dengan siti nurhaliza…. ni baru dua orang yang komen kat sitot dan sirap, dah terasa sakit hati, bayangkan kalau siti nurhaza sendiri, bertapa sedihnya bila orang melayu menuduhnya yang bukan bukan…

    mak cik bukan nak kata sitot dan sirap gay/lesbian, tp janganlah tunjuk sifat begitu di khalayak ramai, ( laman web ni) ini boleh menggalakkan remaja remaja lain terjebak sama…

  109. setakat i ni mana beri impak besar sanagt berbading dgn siti tu…sebab tu i tak kisah sgt kalau org salah anggap…dan i tak terasa hati pun makcik..org salah tafsir sebab dia tu lain dicakap lain dibuat sebab tu banyak telahan org buat dan menerima cacian drpd org lain…ada faham???

    oklerr i tak kan tunjuk sifat tu. Yang tu i akan ambilkira….tapi kalau i boleh jee u jgn tunjuk kat org kat sini…kalau siti buat benda tak senonoh mcm mana?? kan jadi ikutan org lain jugak…setakat I sorang buat benda tak senonoh u dah sound..dan siti tu cakap tak serupa bikin..u perlu sound jugak tau..
    nak mengenakan org…diri sendiri terkena…aperrrr laaa

  110. sitot memang aku tak nafikan masyarakat sekrg sudah berkurangan kasih sayang antara sesama insan.kau kena byk buat kajian.subjek yg kau belajar ni memang interesting dan mencabar.sedikit sebyk kau dapat memahami dan mendalami kehidupan masyarakat dizaman siber ini.

    tak payah la kau layan makcik salmah ni.dia adalah salah seorg yg mengalami keunikan aliran zaman ini.aku rasa dia ni terlebih sedut asap kereta agaknya.sebab itu fikiran dia sekejap waras sekejap tak waras.

  111. tul tu tuah…biarlah org lain kaji benda lain..dan aku lak kaji benda ni…sebab asas kpd masyarakat adalah keluarga. Kalau teguh asas (keluarga), maka teguhlah masyarakat and vice versa lah….

    oklah…layan2 sikit je la si makcik tu..kang naik lemak dia..

  112. cadangan sirap kepada sitot seolah olah ingin merosakkan sitot… hati takkan senang dgn hanya membuat kerja sendiri, tapi hanti akan senang jika kita sering mengingati Allah…
    jadi, berhentilah mngutuk orang, sebaliknya menginsafi kejadian diri kita terhadap Allah..

  113. nenek makcik salmah nak saya tolong panggil kan kambing2 nenek yg terlepas tu ke.sitot pun boleh tolong jugak nenek.nanti saya panggil ye,kambing…..kambingggg……jgn la main sorok2 pulak.kesian kat nenek kau ni dah lama nenek kau cari kau ni.nenek kau dah nak buat report polis.tak pun nak panggil press boleh la kakak kau tgk sekali.kemana pulak perginya kambing2 ni.ish ish ish byk nya peluru.nasib baik la tak da siapa yg mengena kalu tak free2 je dapat bau kambing ni.

  114. aku rasa mek salmah boleh gandingkan dgn cikgutue yg tgh keseorangan…hahahaha….. sesuai sgt. amacam cikgutue…? mana lak hilang nya cikgu nih… wahai cik mek … kalau kau suruh sitot berhenti dari mengutuk dan mengingati ilahi, aku pun rasa sama kau berhenti dari mengata sitot dan mengingati ilahi. amacam? cik mek oiii… nape je kau tak sound kat buah hati kau ctippo tuh berhenti menyanyi dan mengingati ilahi. bawa lagu bercorakkan ketuhanan kan bagus. mcm mana? ada berani tanya ka?

  115. Dulu dia kata kami ni loserr…see..sekarnag salmah tu yg sebenarnya LOSER. Guna nama mak siti pulak tu…TAK MALU

  116. eh yol siti tu buat selamba dek….je.mcm tak rasa apa2 salah pun.dia ni byk ikut apa kata hati dia kut itu pasal la degil semcm je.dia nak tunjuk la sapa lagi terrer.dia merendah diri meraih simpati org ramai tapi dia tak mahu merendah diri mengikut apa yg Allah perintahkan.memang nampak la kedegilan siti ni.

  117. memang betul yol elok bebenor cik mek salmah digandingkan dgn cikgutue.kecian org tua tu sorang2 diperantauan.sampai hati tinggal kan mek itu pasal mek jadi sasau.jangan mare ye cikgu…

  118. Kelako sungguh anak cucu cikgutue niiiii..
    Pandai pulak tuu nak padan-padankan cikgutue
    Tige hari tige malam cikgutue tak kering gusiii
    Meleleh air liur sampai hari niii…

    Kepada Sayang Salmah…

    Tugal padi jangan bertangguh
    Kunyit kebun siapa galinye
    Kalau puan cerdik sungguh
    Langit tergantung mana talinye?

  119. Oh ye…kepade cik siti comel kite..,

    Jike tak de ape nak but kat rumah tu..,
    Cadangan cikgutue, hidangkan goreng pisang panas dengan air teh pada suami dan ‘anak-anak’ kemudian tonton le Filem “Anakku Sazali” bukan ‘Keluarga 69″ ye…

    Selamat menonton…

  120. hahahaha…… geli aku baca pantun cikgutue…. lama tak nampak mana melepak? kabare cikgu? aku tak naklah panggil cikgutue …tak sesuai lah..aku panggil org lama… best sikit… yg pantun tuh memang sesuai dgn ctippo… buat pisang goreng yg rangup ya ctippo bukan pisang keras dgn teh panas ctea kemudian duduk ngadap ceta anakku sazali. bukan keluarga 69. cadangan aku lepas anakku sazali sambung pulak ceta MADU TIGA…..

  121. Ishhh…isssshhh

    Mana ade cikgutue perli
    Anakku Sazali memang banyak pengajarannye..
    Tapi kalau madu tige tuuu…banyak bahayenye..

  122. org lama… nak bg taulah.. anakku sazali memang byk pengajarannya. lagi2 bab didik anak. di manjakan sgt padah. di pijak kepala nanti. itu sesuai sgt dgn si misai. bagus tuh …..

  123. sirap… kalaulah si misai lebat ni kata tak layan ceta2 mcm tuh… maknanya… tak ada maknalah cgiglamour buat konsert sempena memperingati arwah… cuma nak duit je minah tembam tuh. dua2 giler duit… sebab tuh tak naik2 lagi haji.

  124. saya lak rasa, cikgutue, baik sarankan cik siti tonton ‘hujan panas’ , lagi sesuai

    pasal penyanyi, pasal harta, pasal hijack lelaki

    watak yang dibawakan siput sarawak memang berkesan

  125. PADANLAH…MAK ITI(CT) KITA TU DAH SEKSI SEMACAM KAN… RUPA2NYA DIA NAK AMBIK HATI ANAK TIRI… DIA TAKNAK DIPANGGIL “MAK”. TAPI NAK JADI KAWAN PADA ANAK TIRINYA… SEBAB TU LAH SITI PAKAI YANG SEXY2 NAK SETARAF DENGAN ANAK TIRINYA… KALAU BAB MEROKOK TU, YANG TU MEMANG AKTIVITI NO 1 SITI SEJAK ZAMAN SEKOLAH(ANAK POLIS,TAU2 JER LAH)..SEKARANG NI, NAK PAKAI BAJU YANG JARANG(SEHINGGA NAMPAK TALI BRA WARNA PUTIH)TAKDE MAKNA NYER PAKAI BAJU KURUNG KALAU JARANG SANGGAT. TAHI LALAT TU PUN NAMPAK…DAH TU LURAH DENDAM PUN NAK DITAYANG… MUNGKIN SITI NAK BAGI TENGOK KAT DUNIA YANG “ANU”NYA ITU DAH KEMBANG SEBAB SELALU DIPERAH!!!

  126. puhhhhh… memang dahsyat kau pemerhati. tapi tak pe… komen jujur punya.. apa2 pun luahan masing2 sebab dah naik bengap ..eh sorry.. bengang dgn cggiglamour nih. hahahah…ambik kau ct…

  127. ct agak2 nyer bace x blog nie ek? kalau bace mesti dia panas..kehkeh..tp elok gak dia bace..at least dia tau pandangan org kat dia. kalau terasa tu bolehlah adjust2 sana sini..

  128. kalau meka tak baca..peminat fanatik dia at least akan baca…ermmm sapa peminat penatik tu sirap.??? alaa yg aku panggil kambing tuuuuu

  129. penatik HIPO yang mengembekkan puja puji kat kandangzone tuh ramai tot..yang masuk sinih pun ramai..biaq pilah depa..penyakit penatik depa memang susah nak baik

  130. kebanyakkan kat cni semua sukakan ct. jd yang xsuka mesti mengutuk yg suka tukang maki org yang mengutuk. dah aku memang xsuka kat ct yg talam banyak muka. menyampah dgr sape yang cerita kebaikkan dia. xyah nak cover ct bukan nyer dia bayar pun.

  131. erm…sadis aku bc sume kutukan melampau..aku terkejut gak ct kwin dk tapi redha je ler..dah jodo..bak kt org bukan kite mintak..kdg2 laie kite elak laie kene..so, trime dgn ati terbuka..dan pd kite yg pemerhati, doakan la yg elok2..klau ade yg tak baik,doakan la moga diterangi atinye..stiap org ade wat silap..kite manusia kan dinasihatkan supaya saling ingat-mengingatkan antara 1 same lain..chow~~

  132. a ah
    bertapa bodohnya orang yang mengata siti
    ini lah nama orang yang tidak mempercayai takdir dan ketentuan ilahi…
    dalam dunia ni, dua perkara sahaja yang tak dapt di ubah oleh manusia walau pun kita try nak elak
    yang petama jodoh
    yang kedua ajal maut

    yang selebihnya bergantung kepada usah sendiri. rezeki pun, walau Allah yang tetapkan, tapi Allah memberi ilihan kepada kita untuk berusaha. sapa berusaha, dia yang dapt…

  133. tu la kumak
    orang skang ni banyak jeles dengan siti
    dia orang sume sakit hati
    walaupun hinaan yang di lemaprkan tapi siti tetap tenang dan bersyukur pada Allah….
    tu yang dia orang sakit hati lagi tuh….

  134. memang dia orang tu jeles tahap nak mampus…
    aku rasa diaorang minat misha kot.. dah x popular tu pasal kecam siti.. hahahaha

  135. lu kelakar lah adik manis yg tak manis langsung…. satu je aku labelkan kat cgilamour kaunih. kau kata berusaha ya….’BERUSAHA UTK MEROBOHKAN MASJID ORG’. jodoh memanglah dari tuhan yg sa…tapi kalau nak jodoh jgn ambil dari tuhan yg sudah tentukan jodoh seseorang. itu org kata bukan jodoh tapi menceroboh….tau apa menceroboh….??? belajar lagi… jodoh masing2 itu semua boleh kita guna akal jika kita tau baik buruknya. kita boleh elakkan dari menggangu rumah tangga org kalau sudah terlanjur bercinta. hindarkan dan tinggalkan bukan rapatkan dan ambil hak org lain. satu je yg ada kat kepala otak dia….. harta dan pangkat…. bila ada pangkat semua boleh buat….. mcm org lain..ada title dato,datuk datin pn sri tan sri…semua jadi sebab guna title dan kuasa.

  136. woi toyol, aku rasa kau pun sama… xtau verita sebenar asyik nak fitnah jerr… biarla apa orang nak kata.. siti dah jadi yang terbaik…
    insyaAllah bahagia la ct… dah memang jodoh dia.. Tuhan dah tentukan.. bukannya menceroboh.. aku rasa kau patut mengucap balik la.. x dapat terima Qada dan Qada’ Tuhan… tu salah satu ciri ciri iman tu…

  137. kumak kau memang la buduh piang.kau ni dah kena jin jelmaan ct.buta mata dan telinga.kalau kau kata dah jodoh dia memang benar la Allah tu kata yg jahat dgn yg jahat.dua2 dah sah buat benda2 jahat.memang molek la depa ni kawin kan….org2 luar sana tahu apa benda2 baik dan benda2 tak baik.pikir ok.

  138. mana kau tahu diaorang jahat… Tuhan cuma kata pasangan yang dipilih adalah memang seswai dengan attitude masing.. yang kau ni mlut jahat, so bini nanti kau tu dapat yang jahat jugak kerr.. yang dpat pompuan sundal kerr… kau tu tu x baik mendoakan keburukan manusia lain.. cermin diri dan perbaiki diri dulu… baru boleh jaga tepi kain orang.. doakanlah supaya siti berubah menjadi pompuan solehah…

  139. halo bro…. manusia kat bumi ni di galakkan mendoakan semua umat muslim selepas solat. berubah atau tidak itu terpulang pd diri masing2. ada akal fikiran guna. jgn mengharapkan doa saja. diri sendiri juga perlu ubah. sebab tu tuhan beri akal lelaki 9 nafsu 1 dan perempuan sebaliknya. mcm kes cgilamour nih dik oiii…kalau kau dah tak boleh terima dia tuh jahat itu hak kau. tapi org2 kat msia nih dah tau semua… kau back up mcm mana pun dah hakikat cgilamour perampas dan hipokrit. manusia nih kalau dah minat giler pd sesuatu dia akan pertahankan hak dia. mcm kes kau nih. ikutlah bro… lu caya ke tak, terima je hakikat yg nyata….. DAH NYATA

  140. bila mak bapak ct tgk gambar2 cucu tiri express depa ni, sure terpahat dlm kepala mak bapak ct ni, kalau cam ni ler cara didikan dk pada anak dier yg tersohor tu, dah tentulah depa akan insist utk jaga and besarkan anak ct bile dia beranak one day.

  141. aku terima kalau siti kawin dgn dk…tapi aku tak bleh terima dia adalah yg terbaik spt yg dikatakan si kumak. Yang terbaik itu adalah wanita yg solehah… siti tu solehah ke??? pelik la aku..

  142. sitot, kau ni tak beriman pada qada dan qadar ke?
    ustazah kau tak ajar ke yang jodoh itu di tangan tuhan?
    aduhai…..
    bodoh korang ni tak habis habis….
    asyik asyik duk pusing benda sma jugak. dah brapa banyak orang komen pasal jodoh tuhan, korang ni masih buta hati dan mata…
    tak dapat nak terima jugak..

  143. oi nenek kbayan…bwak2 ler tobat…ko pon dh nak mampos….otak 2 gne pkr wt ibadt…bkan mncarut….mati sok2 koyak mulut tuh…aku nk tngok jek dlm berita nenek kbayan mati mlut koyak…huhuhu…tobat2 ler….ko pduli aper???ct mask nrake ajk ko ker????ngn ko2 trcmpak skali….xyh ngate org lain…tah2 ank2 ko,cucu cicit ngan ko2 skali pon same cm diorg…tobat ler wey!!!!!

  144. hehehehe….nak ketawa aku baca note adikpahit dgn joyah. mengembek lagi kambing2 nih. skrg nak tanya satulah…. kamu menaip guna apa? jari…tgn….hati….atau akal? kalau kata guna jari…betul. guna tgn pun betul. guna hati pun betul dan guna akal?…. 50% kita guna akal dan lainnya kita guna kesemuanya…. kalau tak ada akal dan fikiran maka tak jadilah apa yg hendak kita taip. korang faham ke maksud aku? kalau kau faham maknanya kau bijak memikir….kalau kau tak faham gak maknanya……..
    tau sendirilah….

  145. alahai si toyol ni, stakat bahasa yang kau guna tu, budak darjah satu pun paham.. apsal, bajet guna bahasa bombastik ke?
    atau bajet guna bahasa persuratan hang tuah?
    nak berbelit belit pulak… agaknye nak cover sesuatu nih…. musykil aku.

  146. weii adikmasam, ko tu bodoh sebab tak pandai interpret maksud note aku tu…kan aku dah kata aku terima kalau dia sebab dia kawin dgn dk…cuba baca balik note aku tu…
    yg aku tak terima tu “adalah yg terbaik spt yg dikatakan si kumak. Yang terbaik itu adalah wanita yg solehah… siti tu solehah ke??? pelik la aku..”

    betul la kata jakun tu, adikmasam buduh makan taik ba**…heheeh tu bukan aku yg cakap ok..jakun yg cakap.. aku mengiyakan aje..

  147. masya Allah, seriously aku menyumpah seranah korang bukan kerana marah, tapi just suka suka je.
    tak baik cakap macam tu. kau tau tak, bila ko marah macam tu, kau mewakili golongan munafik?
    pertama – bila bercakap dia berbohong
    kedua – bila berjanji dia mungkiri
    ketiga – bila bergaduh dia melampaui batas
    keempat aku lupa.

  148. Bukan ko lupa dik, cuma tanda tu ada tiga jer dan ketiga tu ada silap sket, yg sebetulnya kalau diberi amanah, dia khianat. Jgn main2 dgn hadis yer adik.

  149. ha betul tu, yang ketiga kalau di beri amanah dia khianat, yang keempat, bila bergaduh dia melampaui batas. genius, ada empat sumenya la, cuba ko cek dalam internet supaya kau tak main main dgn hadis. aku tak tahu aku cakap tak tahu, tapi kau ni, memandai plak cakap ada 3. cepat cek skang.

  150. ni aku tolong cari website kat kau. ni petikan dari huraian yang panjang lebar tu ek.

    “Nabi s.a.w. bersabda bermaksud: “Empat perkara yang menjadikannya seseorang itu munafik dan jika terdapat satu daripadanya maka ianya mempunyai ciri nifaq sehingga ditinggalkan iaitu apabila diberi kepercayaan dia khianati, bila bercakap dia bohong, bila berjanji dia mungkir, bila berkelahi dia kejam.” (Riwayat Muttafaq Alaih)
    Allah berfirman di dalam al-Quran surah Qaaf ayat 30 bermaksud: “Tidak ada sebarang perkataan yang dilafazkannya (atau perbuatan yang dilakukannya) melainkan ada di sisinya malaikat pengawas yang sentiasa sedia (menerima dan menulisnya).”

    di petik dari :http://baheis.islam.gov.my/masjid/renakhlak.nsf/4e65e9e8a33df7d148256878005afb62/18e4af21324b9eaa482568900043872b?OpenDocument

  151. ni la kalau kepal otak dan hati dah tertutup nak dgr nasihat. aku bagi kat sini supaya korang at least dapat jugak terima agama, nak harapkan ke surau konfem takdenye muka korang ni hah.

  152. Aku refer kat sini, so itu yg aku tau ada 3 tanda:

    Hadis Abu Hurairah r.a:
    Sesungguhnya Rasulullah s.a.w telah bersabda: Tanda-tanda orang munafik ada tiga perkara, iaitu apabila bercakap dia berbohong, apabila berjanji dia memungkiri dan apabila diberi amanah dia mengkhianatinya

  153. 4 ka 3 ka..ambik mana yang elok sudah…lu kecoh nak ajaq orang apa kes tanggecik…relakla..gua senang..mana ada ilmu gua terima..berapa banyak buku ka website ka ada…rujukan pun berbeza..bukan suruh berbalah..ha cakap pasal munafik lu rasa lu ada ka takda ciri nifaq tanggecik…tu point dia..kalau ada kasi buang kalau tadak syukur

  154. x yah gaduh le…..kita doakan je generasi kita akn terus maju dan x melupakan ajran islam dan semoga keluarga kita di jauhi dari segala maksiat & pujukan syaitan….renung2kan & slamat beramal….

  155. tuan tanah nasib baik la kau kenal aku siapa.kalau tak lama dah nama aku masuk tong sampah.ok la tu lenguh sikit je lepas ni suruh mak kau tulung urut kan.kau dah ada mambang ke belum tak pun suruh je mambang kau urut.jgn kau yg lebeh2 sudah.

  156. hah, bagus lah sirap, tapi kau jgn lupa, hadith tak berubah. aku nyatakan kebenaran je, cuma si kawan baik kau betuahbadan tu degil. tak terima kebenaran.

  157. hadith tak berubah..tapi lu gua tgk sebagai orang yang baca hadith tak praktik apa ilmu yang ada dalam hadith tu..pasal apa gua cakap macam tu lu sendiri pikir la tanggecik..tu pun kalau betul lu berpegang pada hadith bukan guna hadith nak tunjuk lu punya ego..jgn sebab lu nak menang dalam berhujah hadith rasul junjungan lu buat taruhan

  158. jahanya aku ni…tapi c Hippo tu lagilah zalim nampaknya kan….jahat tu biarlah nampak jahat sekali tak macam c Hippo tu hipokrit yang lebih, padanlah namanya HIPPO sekarang ni. Nampak aje baik tapi di dasar huh…bergelora habis beb!!

  159. kalau ikut molot jahat aku ni kan…kalu siti tetiba je mengandung…mesti ada org fitnah, dlm kandungan siti tu dari dk ke atau anak tiri dia… opsss sorry… ye laa kalau dah jadi artis, tak bleh lari dr fitnah. sebab tu org tak suka penyanyi, penuh dgn dosa, fitnah dan maksiat.

  160. ha…ha..kau ni sitot memang luculah…buat lawak antarabangsa pulak, tapi betul juga tu tau…DK mana larat lagi nak proses anak untuk Hippo, so x hairan kalau Hippo over excited dia p dengan jantan lain untuk buat anak. Bijak2 kau minum susu lembu apa setiap hari sitot?

  161. heheheheh lawak eh? Relief tension sikit..

    Aku tak pernah minum susu lembu sejak kecil sebab maklumlah parents tak mampu..susu ibu lagi baik. Pengerat kasih sayang antara ibu dan anak. Tapi bila dah tua mcm ni kena la minum susu jenama coles or home brand, takut tulang rapuhhh…

  162. coles??? sitot macam kita dekat aje ni…akupun suka brand coles. Tapi kat m’sia aku suka brand everyday, pengerat kasih sayang dengan lembu2lah katakan. He..he..he jangan mare

  163. tapi coles mahal sikit dari safeway laa.. Kat malaysia I suka anlene. Kat sini mcm syurga susu dan surga coklat. Kalu kat malaysia, aku mesti pikir sampai sakit otak dan kedai tutup bila nak beli. Mahal!

  164. hah..ha…kau ni tot suka buat lawak lewat2 malam macam ni, lagipun susunya fresh kan…coklat aku x suka sangat tapi coklat keknya tot adoi…menjilat juga di buatnya…

  165. aku tension sebab tu terlawak pulak…heheheeh… jangan pasal sedap sangat coklat cake sampai jilat jari kaki ehh..oppss i mean jari tangan.. hehhe

    jakun ni lagi dasyat laa…biar laa agaknya masa kecil dulu tak puas nak menyusu badan..

  166. hmmm…..betul adikpahit tak timbul2…. lepas ni confirm nama lain pulak….alo tuan khemah kabare? lama gak gua tak lepak…almaklumlah…..baru balik cuti…hehehehe…..tuah,sirap,tot Gyyy lu org gasak hentam dgn adikpahit..kesian gak gua tgk dia terkial2 sorg je. indon sesat dah tak ada. kumax bujal pun dah hilang….last2 adik pahit pun out…dahsyat lu org….bagus2. kuntau org baru ke? lu cakap betul bro jakun…susu kambing sedap tapi kena masak dulu kasi hanyir hilang….

  167. hahahaha….gua sini kena selsema bro…cuaca kat uganda tak berapa baik sebab di kelilingi gunung so udara tak keluar. gua bercuti je dgn kwn2…lama tak main bungee jumping, lepas tuh gua tgk punca utama sungai nill terjadi. dari sg jinja asalnya air keluar dari bumi hingga merebak menjadi besar dan terus menghala ke egyp. dari ceta gua dgr air sg jinja utk sampai ke sg egyp mkn masa 3 bln. hmmm……lama tuh.

  168. oh ya…rimau kim salam kat lu tuan khemah….dia kata ‘i lama tak jumpa mamat pakai topi koboi. kalau ada u tolong sampai salam geram ok’…hahahaha…amacam tuan khemah..ada berani sahut salam rimau nyah…auwwwww

  169. Hi yol..yep aku orang baru kat sini, masuk2 aje dik pahit tu keluar pulak. kasihan jugak tapi geram yang banyak habis dia meracau tak tentu pasai

  170. Siti lu dah gilake ?Anak tiri pula tidak hormat/senonoh! Dulu FAMOUS nyanyi! Sekarang FAMOUS diejek pulak!……..

  171. cgilamour cari pasal tak sudah…. nak ke umrah pun canang satu malaya….tak habis2 minah ni nak tunjuk baik…. diam2 jelah…bila press tanya mana menghilang…baru jawab yg benar…. buat baik nak bg tau semua org….buat jahat tak nak plak mengaku. KENAPA….MALU KE? makin MUAK gua tgk perangai cgilamour….

  172. alah c hippo memang suka canang satu melaya pun tentang apa yang dia buat, kau tengok nanti yol berapa kali dia “berhantam” dengan DK dalam satu hari pun dia akan bagi tau kat budak2 di zone dia tu, dia kan pemurah hati….

  173. :mrgreen: kalau dia bg tau berapa kali dia hentam bro… gua confirm minah kg ni tak ada muka woooo…. silap2 underwear dia pun dia kasi tau warna apa….. 😛 …lepas ni dia buat jual product ‘seluar dlm lakiku…’ itu khas utk jantan2 buaya boleh lah….hahahahaha

  174. diakan suka canang satu melaya jadi aku tak hairan kalau hippo tu canang berapa kali dia berhantam satu malam….murah hatilah katakan

  175. 😯 wei-wei, korang ni, ontok-ontok le skit wei… ini suda lebey ni…tapi aku suke korang nye komen yg membina…ala-ala rancangan halaqah gitu…

  176. ala ape-ape aje, setengah part tu kira iklan lah dalam program ni…macam program tiada lagi rahsia dulu terbitan tv3…..sekali-sekala ada iklannya.

  177. aku tak sokong sesiape…
    nak bg pendpt sket..
    kebiasaannya org yg kaki kutuk ,hati tak suci,cahya nur di muke pun x dek…ibarat rumah x siap!hodoh….x berseri langsung…

  178. kalau budak2x tu bukan anak tiri CT tak ada orang yang nak sibuk. bukan anak DK saja yg berperangai begitu, ramai lg kat luat tu malah ada yg lebih teruk kg. Tak usah lah kita sibuk menjaga tepi kain orang lain, nanti anak cucu sendiri hura hara pulak nenek kebayan oi….

  179. kira bagus lagi kilat oiiiii dari muka harap lawa . pijak semut pun tak mati tapi buruk woooooo dlm… cakap tak serupa bikin….. malu woooo . lu jgn perasan muka lu blh jual sbb cantik…. perangai lu serupa buruk. tapi adilkan dunia ciptaan tuhan ni…. baik dgn baik, buruk dgn buruk….so kita tau le sape sebenarnya cgila..

  180. nenek kebayan …tak ingat tuhan ke cakap’barang’ orang mcm tu…salah laki ngan anak tiri dialah kalau betul diorang jenis yang macam tuu..kita tak boleh nak salahkan siti…apapun i doakan kebahagiaan siti dunia akhirat….layannn.,

  181. betol cakap anat……..salah org lain pon,dah jadi salah ct…pelik betol…marah je la pada org yg sepatotnya…knp la nk salahkan ct plak???????ish3…

  182. ish3 macamlah tok pah tau tu bukan salah tok kembang…….tak tau ujung pangkai dok satu kona diam2 sudahlah.macam saya ni.

  183. cuma nenek kebayan tu ada senile banyak tu sobab cakap tak tentu arah. tapi tok kembang kena periksa diri apasai jadi cam tu sekali. sampai ada yang boleh memaki hamun kat hang.

  184. Datuk Hjh Siti. Tudung datuk makin menampakkann rambut. Apa janji dgn peminat2 sebelum naik haji?
    makin glamer makin….
    kena ingat Allah banyak2…
    ingat kedudukan dan harta amanah Allah…
    baik yee jika Datuk Hjh dapat baiki suasan k’ge Datuk K.

  185. walau apa pun pandangan dan juga pendapat kita semua…. tuhan saja yang menjadi penentu…. siti nurhaliza adalah seorang insan yang baik…. Allah beri kan dia banyak kejayaan… alhamdullilah…. walaupun dia kaya, banyak duit dan Diva Of Asian, dia tetap tidak lupa akan orang susah……. semoga Datuk Siti Nurhaliza diberikan kesenangan hidup amin…….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*